اقتصادی

خودکفایی در تولید تجهیزات اساسی صنعت پتروشیمی

کارشناس صنعت پتروشمی گفت: در تولید و تامین ملزومات و تجهیزات اساسی صنعت پتروشیمی به خودکفایی رسیده ایم.

به گزارش پیشران؛ آقای نجفی افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، رشد صنعت پتروشیمی به عنوان یک اولویت اساسی، در دستور کار دولت‌ها قرار گرفت به طوریکه در ابتدا به خاطر فناوری بالای این صنعت، هم دستگاهها، تجهیزات، دانش و فناوری و هم مواد شیمیایی مورد نیاز این صنعت مانند کاتالیست ها، از کشور‌های اروپایی و کشور‌هایی مانند ژاپن و کره جنوبی وارد کشور می‌شد.
وی اضافه کرد:، اما به مرور و همزمان با رشد این صنعت، توسعه آموزش دانشگاهی، این صنعت به سرعت رشد کرد به طوری که امروز با ظرفیت تولید ۷۵ میلیون تنی در سال، صنعت پتروشیمی در ردیف دوم منطقه غرب آسیا قرار دارد.
این کارشناس صنعت پتروشیمی گفت: امروز در کشور صاحب یک صنعت و یک فناوری هستیم که ضمن استفاده صحیح و بهینه از منابع خدادادی مثل نفت و گاز، توانسته ایم با توسعه زنجیره ارزش، در زمینه رشد تولید ناخالص ملی و ایجاد اشتغال، گام‌های بلند برداریم.
آقای نجفی افزود: سالانه حدود ۲۴ میلیارد دلار محصولات مختلف یعنی مواد شیمیایی پایه، مواد پلیمری، مواد آروماتیک و کود اوره تولید می‌شود که از این میزان حدود ۸ میلیارد دلارِ آن نیاز داخل را تامین می‌کند و مازاد آن صادر می‌شود.
وی با بیان اینکه روند توسعه این صنعت رو به افزایش است گفت: باوجود همه تحریم‌ها و موانع دسترسی به منابع علمی و فناوری‌های روز دنیا، با اتکا به متخصصان داخلی و شرکت‌های دانش بنیان، قدم‌های اساسی در این صنعت برداشته شده و در تولید و تامین ملزومات و تجهیزات اساسی صنعت پتروشیمی به خودکفایی رسیده ایم.
 کارشناس صنعت پتروشیمی افزود: به لحاظ کیفی، محصولات تولید شده صنعت پتروشیمی همه استاندارد‌های جهانی را دارد و بازار‌های آسیایی، اروپایی و حتی آمریکای جنوبی از این محصولات استقبال می‌کنند.
آقای نجفی گفت: در حال حاضر دستگاه‌ها و تجهیزات مورد نیاز صنعت پتروشیمی از قبیل برج‌های تقطیر، مبدل‌های حراراتی، کوره‌های پتروشیمی و کِرکِرها در داخل ساخته می‌شود ضمن اینکه در راستای ساخت این تجهیزات، تولید کاتالیست‌ها و مواد افزودنی این صنعت هم رشد زیادی داشته است.
وی گفت: هم اکنون بسیاری از نیاز‌های اساسی مجتمع‌های پتروشیمی از طریق شرکت‌های داخلی و توسط متخصصان داخلی تولید می‌شود و می‌توان گفت در ۸۰ درصد طرح‌های صنعت پتروشیمی از توان داخلی استفاده می‌شود.
این کارشناس صنعت پتروشیمی در توصیف روند پیشرفت این صنعت گفت: اوایل دهه ۷۰ زمانیکه پتروشیمی شازند ساخته می‌شد تجهیزات بسیار سنگین و غول پیکر با صرف ماه‌ها زمان و هزینه از کشور‌هایی اروپایی به بنادر جنوبی منتقل و از آنجا با کامیون به شازند منتقل می‌شد، اما یک دهه بعد زمانی که صنعت پتروشیمی در بندر امام خمینی خوزستان و عسلویه استان بوشهر پا می‌گرفت همه این تجهیزات در شرکت‌های ماشین سازی و آذرآب و سایر شرکت‌های دانش بنیان تولید و به بنادر جنوبی منتقل می‌شد.
صنعت پتروشیمی ایران، سال ۱۳۴۲ با بهره برداری از واحد تولید کود شیمیایی مجتمع پتروشیمی شیراز فعالیت خود را آغاز کرد و در سال بعد نیز شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأسیس شد./ صدا و سیما

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا