فرصت بررسی لایحه حجاب در صحن مجلس نبود/ برخورد با مروجان بیحجابی
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: بخش مجازات و سلبی لایحه عفاف و حجاب برای عده بسیار کمی از افراد جامعه چون گروههای سازمان یافته، سلبریتیها و مروجان بیحجابی است.
به گزارش خبرگزاری پیشران؛امیرحسین بانکیپور با اشاره به موافقت مجلس با رسیدگی به لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی، اظهار داشت: هفته گذشته و پس از آنکه مشخص شد ۱۵۰۰ پیشنهاد برای لایحه عفاف و حجاب از سوی نمایندگان مجلس ارائه شده است، به این نتیجه رسیدیم که امکان بررسی این حجم از پیشنهادات در صحن مجلس وجود ندارد.
وی بیان کرد: حدود سه هفته آینده قرار است بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در صحن مجلس آغاز شود و بررسی ۱۵۰۰ پیشنهاد برای لایحه عفاف و حجاب حداقل دو ماه نیاز دارد و با وجود لوایحی چون لایحه برنامه هفتم توسعه و لایحه بودجه سال آینده ما نمیتوانیم دو ماه از زمان مجلس را صرف بررسی این لایحه کنیم.
مجلس برای موضوع عفاف و حجاب اهمیت زیادی قائل است
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تاکید قاطبه نمایندگان مجلس این بود که نباید لوایح معیشتی و اقتصادی روی زمین بماند و دو ماه از وقت مجلس صرف بررسی لایحه عفاف و حجاب شود. البته مجلس شورای اسلامی برای موضوع عفاف و حجاب اهمیت زیادی قائل است، اما اولویت اصلی مجلس یازدهم از همان ابتدا پیگیری مسائل معیشتی و اقتصادی مردم بوده است. با وجود همه اهمیتی که لایحه حجاب دارد، اما امکان این وجود ندارد که دو ماه از وقت صحن مجلس را به بررسی آن اختصاص دهیم و این مساله شدنی نبود و باعث میشد لایحه برنامه هفتم توسعه هم روی زمین بماند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: لذا به این نتیجه رسیدیم که عاقلانه ترین کار آن است که لایحه عفاف و حجاب بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی رسیدگی شود، اما میبینیم برخی افراد میگویند قرار است این لایحه به صورت محرمانه بررسی و تصویب شود در حالی که کمتر لایحه یا قانونی را در مجلس میشناسیم که تا این حد مردم از مفاد آن اطلاع داشته باشند و الان در محافل عمومی، خصوصی و بین صاحب نظران میبینیم همه به خوبی از محتوای لایحه عفاف و حجاب اطلاع دارند.
بانکیپور تاکید کرد: به صورت مرتب و از سوی گروههای مختلف پیشنهاداتی به ما درباره لایحه حجاب و عفاف ارائه میشود و حتی برخی گروهها آن را نقد میکنند و بسیاری از این نظرات سازنده بوده است. ذکر این نکته هم مهم است که در ۱۵۰۰ پیشنهادی که نمایندگان برای این لایحه ثبت کردند، از نظرات صاحب نظران و مردم استفاده شده و ایراداتی که بیرون از مجلس مطرح میشد، عمدتاً در پیشنهادات نمایندگان راهکار رفع آن آمده است.
۱۵۰۰ پیشنهاد لایحه حجاب را بررسی کردیم
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: هفته گذشته در کمیتهای ذیل کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس، کل پیشنهادات مربوط به لایحه عفاف و حجاب بررسی شد و نزدیک به ۱۰۰ پیشنهاد بسیار خوب بود و گفتیم اگر قرار باشد این لایحه در صحن مجلس بررسی شود، به هیچ وجه امکان طرح این پیشنهادات خوب وجود ندارد و ما این فرصت را در صحن مجلس نداریم. در نهایت آن ۱۰۰ پیشنهاد هم در لایحه عفاف و حجاب به عنوان پیش نویس اعمال شد و قطعاً این پیشنهادات هم در جریان بررسی لایحه عفاف و حجاب مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.
بانکیپور اظهار داشت: نظرات نمایندگان درباره لایحه عفاف و حجاب به خوبی واصل شده و حتماً در بررسی این لایحه مورد توجه قرار میگیرد. علاوه بر این هر کدام از نمایندگان مجلس میتوانند در جلسات کمیسیون قضائی و حقوقی برای بررسی لایحه عفاف و حجاب حضور پیدا کنند و علاوه بر این، نمایندگانی از نهادها و دستگاههای مختلف هم میتوانند در این جلسات حضور پیدا کنند.
میتوانیم این هفته بررسی لایحه حجاب را تمام کنیم
وی در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه مدت زمان رسیدگی به لایحه عفاف و حجاب حدوداً چقدر خواهد بود، گفت: با توجه به اینکه ۱۵۰۰ پیشنهاد مربوط به این لایحه بررسی، پالایش و آماده شده است، اگر جلسات کمیسیون به صورت فشرده و از صبح تا شب برگزار شود، میتوان تا پایان این هفته بررسی این لایحه را به اتمام رساند. بعد از آن هم باید گزارش کمیسیون جهت تعیین مهلت اجرای آزمایشی لایحه به صحن مجلس ارسال شود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: صرفاً اعضای کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس که این لایحه به این کمیسیون ارجاع شده است، حق رأی درباره لایحه عفاف و حجاب را دارند اما سایر نمایندگان هم میتوانند نقطه نظرات خود را مطرح کنند.
عمده مواد لایحه حجاب و عفاف جنبه فرهنگی دارد
بانکیپور درباره مفاد لایحه عفاف و حجاب، گفت: عمده مواد لایحه حجاب و عفاف جنبه فرهنگی دارد. این لایحه دو وجه دارد که ۵۰ درصد اول آن مربوط به عموم جامعه است یعنی مخاطب آن همه مردم هستند، برای مثال گفته شده حجاب باید به عنوان کالای فرهنگی در جامعه شناخته شود و در صادرات، واردات، مالیات، تعرفه گذاری و تبلیغات تلویزیونی باید به آن به عنوان یک کالای فرهنگی نگاه شود نه یک کالای اقتصادی. همچنین یکسری برنامههای فرهنگی و آموزشی برای دانش آموزان و دانشجویان در نظر گرفته شده است.
وی تاکید کرد: بخش مجازات و سلبی لایحه عفاف و حجاب برای عده بسیار کمی از افراد جامعه است. یعنی ما هدف گذاری را روی این مسئله گذاشتیم که با سردستهها، گروههای سازمان یافته، افرادی که با خارجیها ارتباط دارند، سلبریتی ها و مدیران متخلف در صورتی که به وظایف خود عمل نکنند و مروج بی حجابی باشند، برخورد شود/مهر