معرفی پیشران اجتماعی
نشست معرفی پیشران اجتماعی در تاریخ 9 دی ماه 1402 برگزار گردید که در این نشست مسئول پیشران اجتماعی در باره ی فرایند پیشران اجتماعی و آموزش هایی که صورت خواهد گرفت توضیح داد . همپنین وی از یک رویداد مهم در آینده ای نزدیک خبر داد که شامل ایده های عملی خلاقانه برای حل مسائل اجتماعی در موضوعات طلاق و اعتیاد است.
![](https://pishran97.ir/wp-content/uploads/لوگو-1.jpg)
به گزارش خبرگزاری پیشران؛ در این جلسه سید محمد حسینی مسئول طرح پیشران اجتماعی ضمن بیان نکاتی پیرامون ماهیت کار محلهمحور و تاریخچهای از فعالیتهای تشکیلاتی ستاد پیشران از گذشته تاکنون گفت: مسئله این است که کارآمدسازی و توانمندسازی مردم از مسیر کار هدفمند و مداوم عبور میکند و باید اهدافی که در کارهای تشکیلاتی مردمنهاد گذاشته میشود برمبنای واقعیات موجود باشد.
در ادامه زهرا رزقی مسئول آموزش و محتوا طرح پیشران اجتماعی جزئیات طرح پیشران اجتماعی مبتی بر تربیت تسهیلگران محلهای را که ذیل کارگروه پیشران اجتماعی طرحریزی شده است تبیین کرد و گفت: مردم در مواجه با مشکلات خود میتوانند از مهارتهایی که به تسهیلگر محله خودشان آموخته استفاده و موجب افزایش ضریب موفقیت در مشکلات خود شوند. ورای تسهیلگران اجتماعی بحث توانمندسازی و مهارتآموزی مردم با استفاده از کارگاههای مهارت نرم با سرفصلهای مدیریت زمان و برنامهریزی، هوش هیجانی، انتخاب و تصمیمگیری، حل مسئله، اتباط موثر، خودآگاهی و عزت نفس نیز در دستور کار این طرح است.
وی در خصوص هدف این طرح گفت: در این اقدامات فرهنگی با محوریت محلهها به جهت توانمندسازی مردمان محلات در جهت جلوگیری و تعدیل آسیبهای اجتماعی مانند طلاق و اعتیاد صورت گرفته است و نقش تربیت تسهیلگران محلی در قالب هادیان پیشران با هدف پیگیری دائمی مسائل محله و جلوگیری از تشدید آن به دست مردمان همان محل صورت میگیرد. تسهیلگران اجتماعی برگزیدهگانی از افراد محلی و یا سایر افراد توانمند هستند که لزوماً ساکن محله نیستند. اما بنابر آموزشهای ویژهتری که دیدهاند بهعنوان مربیان محلی مردم مسیر این طرح را ادامه میدهند.
در این جلسه دکتر مهدی اسماعیلی رئیس مرکز مطالعات شهید آقاسی زاده، با ذکر تاریخچه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و مردمی این طرح به بیان نکاتی ناظر بر اهمیت برخورد ریشهایتر با آسیبهای اجتماعی پرداخت و گفت: باید حل مشکلات و آسیبهای اجتماعی بهدست مردم باشد تا تداوم و پایداری اقدامات در این زمینه حفظ شود؛ در آموزشهای آماده شده با توجه به مطالعات انجام شده بر ۸ محله هدف رویکرد کلان در ۶ ماه اول این طرح بر خود اتکا کردن مردم در زمینه رفع مشکلات و مقابله با آسیبهای این طرح خواهد بود. مطالعات زمینهای و زیربنایی این طرح از حدود یکسال قبل انجام پذیرفته و اکنون مدل عملکردی طرح پیشران اجتماعی قابل اجرا و ارائه است.
وی در خصوص نقش مردمیسازی در تسریع و کمک به نهادهای دولتی دخیل گفت: حرکت مردم در کنار متولیان موجب بهترشدن خروجی بهبود وضعیت
سه ریشه و علت عمده آسیبهای اجتماعی شناساییشده عبارت است از خیانت، خشونت و عدم آگاهی مردم از روش حل مشکلات خود است.
در این طرح تا حدود بسیار مطلوبی با استفاده از آموزشها این سه نیاز تا حد مطلوبی پاسخ داده خواهد شد. در رویکرد مسئله محور این طرح ریشه مشکلات هدف قرار گرفته شده است. شناسایی ریشهها منجر به فهم مسئله و تسریع در روند حل آن میشود.
سپس مسئول طرح پیشران اجتماعی در خصوص ماهیت آموزشها و مهارتهای نرم در نظر گرفته شده در این طرح گفت: آموزشهای طرح پیشران اجتماعی، در قالب کارگاهی است و کیفیت آموزش در حدی است که افراد بتوانند به مرحله انتقال دانش برسند. مسئله تداوم این طرح بر پاشنه مردم میچرخد یعنی بعد از اتمام دورهها بهوسیله تسهیلگران و مربیان تربیتشده دانش مذکور بین مردم رواج خواهد یافت.
وی در خصوص آموزشهای در نظر گرفته شده در این طرح گفت: کارگاههای تربیت تسهیلگران اجتماعی با سرفصلها و عناوینی نظیر ارتباط موثر و محیطسازی، گوشدادن فعال، همدلی و حمایتگری، پرسشگری و بازخوردگیری، هدف و انگیزه، متقاعدسازی و تیمسازی، تفکر استراتژیک و مهارت ارائه برای اعضای ۸ محله مورد هدف در یک بازه ۶ ماه با هدف توانمندسازی آنان و تعدیل آسیبهای اجتماعی برگزار خواهد شد. این ۸ محله از مناطق متعددی با ویژگیهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی انتخاب شده و هدف این طرح رسیدن به مدلی از حل مسئله محلهمحور برای ارائه در سطوح مختلف شهر، استان و کشور خواهد بود.
همچنین وی خبر از رویدادی با عنوان پیشران اجتماعی در آینده نزدیک داد که در این رویداد قرار است ایده های عملی و خلاقانه و در حوزه تولیدات رسانه مورد بررسی قرار بگیرد و نفرات برتر نیز در ادامه مسیر در طرح پیشران اجتماعی مشارکت و همکاری خواهند داشت.
لینک رویداد پیشران اجتماعی