فرهنگی

همایش «همسران همساز» برگزار شد/ در اسلام مردسالاری نداریم

دبیر ستاد راهبری زن و خانواده بابیان اینکه خداوند بین زن و مرد مودت و مهربانی قرار داده است گفت: پروردگار ابزار زوجیت را مودت و مهربانی قرار داد تا در نتیجه بین این دلدادگی به اسکان و آرامش در بندگی خداوند دست‌ یابیم.

به گزارش خبرگزاری پیشران؛ همایش همسران همساز به مناسبت بیستمین سال فعالیت نشر هاجر  برگزار شد. در این مراسم معصومه ظهیری دبیر ستاد راهبری زن و خانواده گفت: خداوند متعال در آیه ۲۱ سوره روم می‌فرماید: برای شما از جنس خودتان جفتی آفریدیم که در کنار او آرامش یافته و باهم انس گیرید و میان شما رأفت و مهربانی برقرار کردیم.

وی بابیان اینکه خداوند بین زن و مرد مودت و مهربانی قرار داده است اظهار داشت: پروردگار ابزار زوجیت را مودت و مهربانی قرار داد تا درنتیجه بین این دلدادگی به اسکان و آرامش در بندگی خداوند دست‌یابیم.

دبیر ستاد راهبری زن و خانواده گفت: پیامبراکرم(ص) می‌فرمایند: قیّدوا علومکم بالکتابه؛ علوم خود را با نوشتن به بند بکشید، به همین دلیل کتابت علم و انتشار آن از نظر دینی بسیار مورد اهمیت است و یکی از برکات آن حفظ تراث است.

وی در ادامه گفت: نقش انتشارات هاجر در حفظ و نشر آثار فاخر علمی و تربیتی در حوزه زن و خانواده نقشی بی‌بدیل و پر اهمیت است، کتابی مثل همسران همساز و مانند آن در راستای آموزش زوج‌های جوان بسیار مؤثر است.

ظهیری خاطرنشان کرد: روزی پیامبر خدا(ص)، پس از عروسی علی(ع) و فاطمه(س)، از امیر مؤمنان(ع) پرسید: فاطمه (س) را چگونه همسری یافتی؟ علی (ع) گفت: «نِعْمَ الْعَوْنِ عَلی طَاعَةِ اللهِ»؛ «یاری کننده‌ای نیک، در راه اطاعت خداوند» پیامبر(ص) آنگاه رو به دخترش فاطمه(س) کرد و پرسید: شوهرت را چگونه یافتی؟ فاطمه(س) گفت: «خیر بعل»؛ «او را بهترین شوهر دیدم».

دبیر ستاد راهبری زن و خانواده با اشاره به الگو گیری از سبک زندگانی این دو معصوم گفت: باید به زوجین جوان بیاموزیم که در زندگی برای یکدیگر بال پرواز، همسفر و یار باشند نه اینکه برای یکدیگر بار باشند.

غایت ازدواج رسیدن به آرامش و تکمیل شخصیت‌ است

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مجتبی فاضل مدیر حوزه‌های علمیه خواهران هم در همایش “همسران همساز” گفت: خداوند متعال در آیه ۲۱ سوره روم می‌فرمایند: “وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً” یعنی از نشانه‌هاى خدای متعال این است که براى شما همسرانى از جنس خودتان آفرید، تا کنارِ آنان آرامش بیابید و میان شما دوستى و مهربانى قرار داد؛ “جعل” یک قانون است که در آن مودت و رحمت هست و این قانون تخلف بردار نیست.

وی افزود: هدف ازدواج آرامش خانواده و تأمین روانی همسر و ایجاد دوستی و رحمت و عامل پیوند زوجین است.

این استاد حوزه گفت: غایت ازدواج رسیدن به آرامش است؛ ازدواج شخصیت‌ها را کامل می‌کند و زوجین می‌توانند با کمک هم شخصیت‌های یکدیگر را تکمیل کنند.

فاضل گفت: زن و شوهر دلشان می‌خواهد وقتی وارد خانه می‌شوند، خانه به آن‌ها آرامش و امنیت و احساس راحتی و آسودگی بدهد؛ اگر خانه‌ای منشأ درگیری و منازعات باشد، آن خانواده اسلامی نیست.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران گفت: انتشارات هاجر متکفل نشر و تألیف آثار نویسندگان در عرصه زن و خانواده است؛ این نشر مبارک که در آستانه ۲۰ سالگی آن هستیم تاکنون تألیفات خوبی در حوزه‌های مختلف تربیتی و خانواده داشته و از مؤلفان حمایت‌های خوبی داشته است.

مردسالاری در اسلام وجود ندارد

حجت‌الاسلام‌والمسلمین تراشیون کارشناس امور خانواده و علوم تربیتی هم، در همایش همسران همساز اظهار کرد: امروزه انتظارات زوجین از یکدیگر بیش از گذشته است و هجمه‌های رسانه‌ای و فضای مجازی باعث شده انواع محبت‌ها و جلوه‌گری‌ها ترسیم بشود.

وی افزود: امروزه دامنه‌ محبت، از محبت کلامی فراتر رفته و افراد انواع محبت‌ها را در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی می‌بینند و از آن الگو می‌گیرند.

تراشیون با تأکید بر این‌که نیازمند به‌روزرسانی شدن در عرصه زندگی زناشویی هستیم، گفت: با توجه به تغییرات روز باید به‌روزرسانی شویم، نیاز است برخورد با خانواده را متناسب با نیاز روز تنظیم کنیم.

وی در ادامه گفت: در دین اسلام مردسالاری وجود ندارد و در روایات ما نیز بیان شده که شرورترین مردها کسانی هستند که به زن‌های خود سخت بگیرند.

این کارشناس تربیتی بابیان این‌که اگر اسلامی زندگی کنیم از بسیاری از چالش‌ها بیرون می‌رویم، گفت: زن و مرد از نظر نرم‌افزاری متفاوت هستند، متفاوت می‌بینند و فکر می‌کنند، به همین خاطر باکسی که متفاوت از ما است باید متفاوت عمل کنیم درحالی‌که در زندگی‌ها این‌گونه نیست.

تراشیون با اشاره به تفاوت‌های مردان و زنان، بیان کرد: مردها محبت عملی دوست دارند؛ برای مثال زمانی که مرد از بیرون وارد منزل می‌شود به استقبال او برویم و به او ابراز علاقه و محبت کرده و از او پذیرایی کنیم.

این کارشناس مذهبی گفت: در نظام فکری اسلام، ویژگی‌های زن خوب بیان شده است، برای مثال زن باید نسبت به همسر خود محبت و دلسوزی داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه نظام فکری غرب ناکارآمد است، عنوان کرد: پرفروش‌ترین کتاب‌ها در غرب سبک زندگی است اما مشکل این است که آن‌ها انسان را از روبه‌رو می‌بینند و مرد و زن در غرب نگاه محبتی به هم ندارند.

این کارشناس تربیتی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در دیدار با بانوان از واژه عدالت جنسیتی به‌جای برابری جنسیتی استفاده کردند؛ زیرا اگر بخواهیم با زنان مانند مردها برخورد کنیم، ظلم در حق زن است.

تراشیون افزود: ساختار تفکر غربی مانند اسلام نیست که نفقه زن نیز به عهده شوهر باشد، در نظام زندگی غربی، زن باید نیمی از هزینه زندگی خود را بپردازد.

وی با اشاره به نقش مادر در خانواده گفت: هیچ‌چیزی نمی‌تواند نقش مادری را ایفا کند؛ حتی پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌ها و هوش مصنوعی هم نمی‌توانند نقش مادری و عواطف وی را ایفا کنند.

ارائه آموزه‌های روانشناسی و دینی در «همسران همساز»

حجت‌الاسلام عبدالله رحیمی نویسنده کتاب همسران همساز هم در این برنامه اظهار کرد: کتاب “همسران همساز” به آموزش نکات موردنیاز در زندگی زوجین و سبک زندگی صحیح می‌پردازد.

وی افزود: این کتاب زمینه آموزش زوجین و راه‌کارهای صحیح زندگی مشترک را آموزش می‌دهد؛ کتاب “برنده بازنده” نیز به‌نوعی مکمل کتاب همسران همساز است که به بخش مهارت افزایی در زمینه ازدواج می‌پردازد.

رحیمی در ادامه گفت: این کتاب هم جنبه‌های علمی و روانشناسی و هم جنبه‌های دینی و اسلامی را دارد و سعی شده به‌صورت مختصر و مفید و زبانی ساده اطلاعات کاربردی که زوجین به آن نیاز دارند را به آنان آموزش بدهد.

نویسنده کتاب همسران همساز افزود: در این کتاب فعالیت‌های کاربردی، پیشگیری، راهبردی کلی درمانی و بحث‌های ویژه برای زوجین بیان شده و سعی کردیم که همه ایده آل‌های آموزشی را در کتاب بگنجانیم.

/تسنیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا