فرهنگی

وزیر فرهنگ: پنجاه میلیون ایرانی عضو شبکه‌های اجتماعی داخلی هستند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش سواد رسانه‌ای عنوان کرد که اکنون پنجاه میلیون ایرانی عضو شبکه‌های اجتماعی داخلی هستند.

به گزارش پیشران؛ پنجمین همایش بین‌المللی سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی با موضوع «کودک و خانواده در فضای مجازی» امروز چهارشنبه -۹ اسفندماه- با حضور اساتید، صاحبنظران و فعالان حوزه سواد رسانه‌ای در مجموعه فرهنگی باغ زیبا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال برگزاری است.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست بیان کرد: ایام ماه شعبان را تبریک می‌گویم و امیدوارم همه ما از برکات این ماه نورانی استفاده کنیم و آماده ورود به ضیافت الهی باشیم. از همکاران خوبم در مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی و تک تک اساتید و بزرگوارانی که لطف کردند در این نشست علمی حضور پیدا کردند تشکر می‌کنم.

وی گفت: این نشست یک نشست علمی و نیازمندی جدی جامعه است و برای عرض ارادت اینجا آمدم. ما امروز با این شتاب بالایی که در ارتقای فناوری‌های نو و رسانه‌ای داریم جامعه با یک شعور بالا با این موضوع درگیر شده است. یک وقت که فناوری‌هایی جدید که می‌آمد سال‌ها طول می‌کشید به عمومیت برسد و در صورت عمومیت یافتن در یک قشر و مشاغل خاص منحصر می‌شد؛ اما امروز با گسترش فناوری‌های نو با شبکه جدید ارتباطی رو به رو هستیم که همه بخش‌های مختلف سنی، جنسیتی و.. را در برگرفته است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: موقعیت‌های مختلف جغرافیایی بزرگ و کوچک فرقی ندارد. اتفاقات چند سال گذشته مثل کرونا سهم زیادی داشت در اینکه جامعه ما با این موضوع درگیر شد و مدارس و دانشگاه‌های ما به شکل مجازی اداره شدند. ما شبکه شاد را در حوزه آموزش های درسی راه‌اندازی کردیم و امروز بیش از بیست میلیون نفر در آن عضو هستند. هرکجا رفتیم به عنوان یک کار خدماتی بین بچه‌ها تلفن همراه، تبلت و…. توزیع کردیم.

اسماعیلی ادامه داد: به واسطه اتفاقاتی که افتاد سخاوتمندانه همه امکانات را در اختیار آنها قرار دادیم و امروز در حوزه‌های مختلف نتایج آن را می‌بینیم. من پیش از این در دانشگاه تهران مدیر گروه بودم و تغییرات حوزه‌های اجتماعی را بررسی می‌کردیم و در حوزه تخصصی خود تولید ادبیات می‌کردیم. این اتفاقات جدید آنقدر پر بسامد و پر تاثیر بوده که به نظرم همه بخش‌ها عقب افتاده‌اند؛ یعنی ما به عنوان حوزه حکمرانی از اتفاقات عقب مانده‌ایم.

میزان هفتاد درصد مصرف اینترنت در ابتدای شهریور ۱۴۰۱ مربوط به شبکه‌های اجتماعی خارجی و سی و پنج درصد داخلی بوده است اما ما با طرح مهاجرت این رقم را بهبود دادیم و امروزه در نرم‌افزار اذان گو حتی فیلم و سریال بارگذاری می‌شود

وی افزود: تحولات جدید به نحوی بود که همه حوزه‌های حکمرانی از آنها عقب‌مانده است. آیا این عقب‌ماندگی در صورت‌مسأله تغییری ایجاد می‌کند؟ نه همه چیز بر هم می‌ریزد. امروز بچه‌های ما، خانواده‌های ما درگیر این موضوع هستند و باید تدابیر جدی داشته باشیم. اگر شما روش‌های سلبی را پیش بگیرید با نارضایتی روبه رو می‌شوید، هر روش سلبی در پیمایش‌ها ناراضیتی را ثبت کرده است.

اسماعیلی عنوان کرد: با اتفاقات سال گذشته، کارگروه طرح مهاجرت شکل گرفت تا حداقل با توجه به تهدیدات و مخاطرات شبکه‌های اجتماعی خارجی زمینه‌های مهاجرت مردم به شبکه‌های داخلی را فراهم کنیم در بخشی از کار هم موفق بودیم مثلا حالا نزدیک به پنجاه میلیون ایرانی عضو شبکه‌های اجتماعی جدید هستند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه پیش از این میزان هفتاد درصد مصرف اینترنت در ابتدای شهریور ۱۴۰۱ مربوط به شبکه‌های اجتماعی خارجی و سی و پنج درصد داخلی بوده است، گفت: اما ما با طرح مهاجرت این رقم را بهبود دادیم. مثلا در نرم‌افزار اذان گو الان حتی فیلم و سریال بارگذاری می‌شود.

اسماعیلی افزود: در شورای نمایش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سالی صد فیلم درخواست مجوز می‌دهند و سختگیری‌هایی می‌شود اما آخرین فیلم‌های خارجی با کمترین ممیزی در معرض دیده همگان است و دیده می‌شود تازه ممیزی هم بعد از بارگذاری و دیده شدن اعمال می‌شود.

وی ادامه داد: مدیریت حوزه دانشی نیازمند تقویت است در قانون و اسناد بالادستی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی اصلی این حوزه است در این حوزه باید بازارهای ساختاری ایجاد شود که در حال انجام است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ساختارها هنوز برای دهه شصت است اما ما در حال تغییر آن هستیم.‌ تولید دانش و وظیفه‌ تنظیم‌گری این حوزه با ماست. بحث استفاده از اندیشمندان را هم داریم. ما گفتیم برای اینکه اساتید ترغیب شوند در این حوزه وقت بگذارند در قالب طرح‌های کاربردی حضور پیدا کنند و از پیشنهادهای پژوهشی حمایت می‌کنیم تا سقف صد میلیون تومان از پایان‌نامه‌ها حمایت مالی می‌کنیم تا بتوانیم این فضای مشارکت را تقویت کنیم ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حلقه آخر حکمرانی هستیم. ما استفاده کننده از خرمن دانش شما هستیم. با ایجاد دبیرخانه دایمی این رویداد موافق هستم و کار اصلی بر عهده اهالی دانشگاه و متخصصان است.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: از اندیشمندان برای برگزاری این نشست تشکر می‌کنم. این حوزه حوزه‌ای است که دیگر رنگ و بوی تفاوتهای سیاسی ندارد و دغدغه مندی مشترک همه ماست. ما در ارشاد خودمان را کاملاً مقید به استفاده از آخرین نظریه‌ها و نگاه‌های نو این حوزه می‌دانیم هرکجا نیاز به اصلاح قانون و یا آیین‌نامه جدید است به ما بگویید اگر نیاز به بسترهای جدید برای کار است به ما بگویید ما در ارشاد این ماموریت را برای خودمان مغتنم می‌دانیم که با ارتباط با اهالی علم و دانش بستر کار را فراهم کنیم.ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا